9/9

Νέα πυροσβεστικά γάντια από την SEIZ Γερμανίας

22/04/2021
Admin Admin
seiz-logo

SEIZ Fire Fighter Anatomic και Fire Fighter Anatomic S

Ισχυρή προστασία σε συνδυασμό με εξαιρετική αίσθηση της αφής και ασύγκριτη άνεση: Αυτό προσφέρουν τα νέα γάντια πυρόσβεσης Fire-Fighter Anatomic και Fire-Fighter Anatomic S από τη Seiz. Τα δύο αυτά μοντέλα αποτελούν μία οικονομικότερη εναλλακτική λύση στο επιτυχημένο μοντέλο Fire-Fighter Premium. Οι πυροσβέστες χρειάζονται προστασία στα χέρια τους όχι μόνο για τα επικίνδυνα περιστατικά που μπορεί να αντιμετωπίσουν, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να μπορούν να εκτελέσουν τις εργασίες τους με μεγάλη επιδεξιότητα. Για το σκοπό αυτό, η Seiz βασίζεται κυρίως σε υλικά υψηλής απόδοσης όπως το Kevlar® και το Nomex® τα οποία συνδυάζει με ειδικές λεπτομέρειες όπως την ειδική προστασία από την θερμότητα και τους κραδασμούς. Τα δύο μοντέλα διαφέρουν μόνο στη μανσέτα τους: Το Fire-Fighter Anatomic διατίθεται με φαρδιά μανσέτα και ποιοτικό Velcro, ενώ η έκδοση "S" διαθέτει πλεκτή ελαστική μανσέτα.

Fire-Fighter Anatomic

Τα χέρια των πυροσβεστών εκτίθενται στους μεγαλύτερους κινδύνους κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης καθώς τελικά, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Για την προστασία τους ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις, απαιτούνται γάντια όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά. Η άνεση και η βέλτιστη εφαρμογή που προσφέρουν, τα καθιστούν ιδανικά για επιχειρήσεις πυρόσβεσης και τεχνικής διάσωσης ενώ δεν εμποδίζουν την εργασία, αλλά την υποστηρίζουν.

Η πλέξη Kevlar με επικάλυψη σιλικόνης άνθρακα στην παλάμη έχει άριστη συμπεριφορά ενάντια στη φωτιά και υψηλές αντοχές ενάντια στις τριβές, το σκίσιμο και τους κινδύνους κοπής και διάτρησης ώστε τα πυροσβεστικά γάντια Fire Fighter Anatomic να σας προστατεύουν όποτε χρειαστεί να επιχειρήσετε. Αυτές οι ίνες αραμιδίου έχουν αποδειχθεί ότι είναι προστατευτικοί σύντροφοι κατά τη χρήση, επειδή είναι ανθεκτικές σε οξέα, αλκάλια, θερμότητα και φωτιά. Δεν λιώνουν όταν εκτίθενται σε θερμότητα και δεν συρρικνώνονται όταν αναφλέγονται. Προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή στην τριβή των ινών αραμιδίου στην παλάμη, η Seiz βασίζεται στην επίστρωση σιλικόνης άνθρακα. Ένα άλλο πλεονέκτημα: Η επίστρωση σιλικόνης-άνθρακα στην παλάμη εξασφαλίζει σταθερό κράτημα του εξοπλισμού και των εργαλείων σας σε κάθε περιβάλλον, είτε στεγνό, είτε υγρό είτε σε λάδια και πετρελαιοειδή. Η ανθεκτική στην κοπή και φιλική προς το δέρμα επένδυση του Fire-Fighter Anatomic αποτελείται επίσης από αυτές τις ίνες υψηλής τεχνολογίας.

Αψηφίστε τους εξωτερικούς κινδύνους

Μια μεμβράνη από πολυτετραφθοροαιθυλένιο (PTFE) προσφέρει προστασία έναντι των εξωτερικών επιδράσεων όπως είναι το κρύο, η θερμότητα, το αίμα και τα βακτήρια. Είναι επίσης αδιάβροχα, αναπνεύσιμα και ανθεκτικά σε ιούς και χημικά σύμφωνα με το NFPA 1971: 2018. Προκειμένου τα γάντια να σας προστατεύουν κατά την καταπολέμηση της πυρκαγιάς, το πάνω μέρος είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη φωτιά ύφασμα Nomex® με το ειδικά σχεδιασμένο σύσστημα SEIZ® Heat Absorber το οποίο προσφέρει προστασία από θερμότητα και κραδασμούς στις αρθρώσεις. Τα ανακλαστικά στοιχεία εξασφαλίζουν καλή ορατότητα ακόμη και σε σκοτεινό ή σε περιβάλλον με καπνούς. Με το ποιοτικό Velcro στην φαρδιά μανσέτα, το γάντι δεν γλιστρά και παραμένει σταθερό ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η μανσέτα είναι το μόνο στοιχείο που διαφέρει μεταξύ του Fire-Fighter Anatomic και του Fire-Fighter Anatomic S. Μια πλεκτή μανσέτα Kevlar® εξασφαλίζει αξιόπιστη εφαρμογή και άριστο κράτημα με την έκδοση "S".

Fire-Fighter Anatomic S

Βέλτιστη εφαρμογή για μέγιστη ασφάλεια

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στα νέα γάντια πυροσβεστικής της Seiz Γερμανίας είναι η ανατομική τους εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να διατηρήσει την αίσθηση της αφής. Αυτό είναι σημαντικό εάν, για παράδειγμα, κατά την διάρκεια μίας επιχείρησης διάσωσης απαιτείται να χρησιμοποιηθούν εργαλεία κοπής για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων ή ζώων. Το γάντι είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το πολύ αυστηρό πρότυπο EN 659: 2003 + A1: 2008 για γάντια πυρόσβεσης. Πιο αναλυτικά, τα πυροσβεστικά γάντια διαθέτουν πιστοποίηση ΕΝ 388 με βαθμολογία 4 4 4 3, ΕΝ 407 με βαθμολογία 4 1 και για το νέο πρότυπο EN ISO 13997 για προστασία από κοπή η βαθμολογία τους είναι Ε.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική