9/9

Little Anne QCPR, Η Επανάσταση στην Εκπαίδευση CPR

01/04/2018
Admin Admin


Συνήθως γνωρίζεις κάποιον λίγο καλύτερα πριν πιέσεις τα χείλη σου στα δικά του. Αλλά πόσοι από τους περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν έρθει "στόμα με στόμα" με την Little Anne, ή και τη Resusci Anne, γνωρίζουν την ιστορία της;

Ήταν το έτος 1960, ο Dr. Bjorn Lind και ο Dr. Peter Safar προσέγγισαν τον Asmund S. Laerdal, έναν εκδότη βιβλίων για παιδιά και κατασκευαστή παιχνιδιών στη Νορβηγία, με μια μοναδική πρόταση. Οι γιατροί ήθελαν τον Laerdal να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν μια κούκλα σε πραγματικό μέγεθος για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές τους σε μια νέα ιδέα στις στοματικές εμφυσήσεις. Ο Laerdal εργαζόταν με μαλακό πλαστικό για να φτιάξει τις κούκλες του και χρησιμοποίησε τα ίδια υλικά για να κατασκευάσει και το πρώτο πρόπλασμα που χρησιμοποιήθηκε για εκπαίδευση στην ανάνηψη.

Κάπως έτσι, με τη δημιουργία της Little Anne, ο Laerdal πήγε από το να φέρνει τη χαρά στα παιδιά στο να βοηθάει να σωθούν ζωές.

Η εξέλιξη της Little Anne και η επανάσταση στην Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης

Από την ιδέα της Resusci Anne το 1960 έως το 1992, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που να μπορούν να βρεθούν για την ίδια την κούκλα, μόνο ότι ήταν ρεαλιστική σε μέγεθος και χαρακτηριστικά προσώπου και κατασκευασμένη από μαλακό πλαστικό. Από τότε η Little Anne έχει προχωρήσει πολύ. Δεν είναι μόνο διαθέσιμη με περισσότερα χαρακτηριστικά, είναι επίσης διαθέσιμη ως Baby Anne, Infant Anne, και Junior.


1992

 • Η Little Anne παρουσιάζεται στο συνέδριο Επείγουσας Καρδιαγγειακής Φροντίδας (ECCU) στο Σιάτλ, για να καλύψει την ανάγκη για εκτεταμένη ποιοτική εκπαίδευση CPR και για μικρότερη αναλογία εκπαιδευόμενων - προπλασμάτων.
 • Ο πρωτότυπος σχεδιασμός επιτρέπει στο κεφάλι να αποσπάται και να αποθηκεύεται μέσα στο σώμα
 • Χαρακτηριστικός ήχος, “click”, επιβεβαιώνει τις σωστές συμπίεσεις
 • Η δυσκολία συμπίεσης ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας έναν επιλογέα στην κάτω πλευρά του προπλάσματος
 • Η απελευθέρωση των αεραγωγών και η άνοδος του θώρακα προσφέρουν πιο ρεαλιστική εκπαίδευση
 • Μεμονωμένα πρόσωπα προπλάσματος επιτρέπουν άνετη και αποτελεσματική υγιεινή
 • Ο καθαρισμός είναι γρήγορος και εύκολος με χαμηλού κόστους αναπνευστικές οδούς μιας χρήσης


1996

 • Προστίθεται στο στήθος ένα ελατήριο συμπίεσης για σταθερή αντίσταση
 • Το δέρμα του στήθους γίνεται αφαιρούμενο για ευκολία
 • Δημιουργούνται ολοκληρωμένη θωρακική πλάκα και ζώνη στομάχου για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα
 • Ο σχεδιασμός των ώμων βελτιώνεται για να διευκολύνει περισσότερο την παρουσία δύο διασωστών CPR


1999

 • Δύο πτερύγια προστίθενται σε κάθε πλευρά του δέρματος στο στήθος για τη διευκόλυνση της πρώιμης εκπαίδευσης απινίδωσης


2003

 • Παρουσιάζεται η Little Anne AED η οποία διευκολύνει την εκπαίδευση με απινιδωτή


2013

 • Προστίθονται μαλλιά και σακάκι για περισσότερο ρεαλισμό
 • Η θωρακική πλάκα αλλάζει για να δώσει περισσότερη κάθετη κίνηση


2017

Η Laerdal αλλάζει για πάντα την εκπαιδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση συστήνοντας την Little Anne QCPR. Ένα επαναστατικό σύστημα που αλλάζει τα δεδομένα στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα τον καιρών που μας θέλει να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερες εφαρμογές.

Το εκπαιδευτικό πρόπλασμα Little Anne QCPR συνδέεται ασύρματα με τις δωρεάν εφαρμογες της Laerdal για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και προσφέρει αληθινά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για το βάθος, την απελευθέρωση και το ρυθμό των θωρακικών συμπιέσεων καθώς και για την επιτυχία των στοματικών εμφυσήσεων.

Ένας εκπαιδευτής μπορεί να συνδεθεί ασύρματα μέχρι και με έξι εκπαιδευτικά προπλάσματα ταυτόχρονα μέσω της δωρεάν εφαρμογής “Little Anne QCPR Instuctor” για κινητά και τάμπλετ με λειτουργικό σύστημα iOS ενώ ένας εκπαιδευόμενος μπορεί να χρησιμοποιεί τη δωρεάν εφαρμογή “Little Anne QCPR Learner” για κινητά και τάμπλετ με λειτουργικά συστήματα iOS και Android ώστε να συνδεθεί ασύρματα στο εκπαιδευτικό πρόπλασμά του και να παρακολουθεί την δική του απόδοση κάθε στιγμή.

Μέσα από τις δωρεάν εφαρμογές παρουσιάζει εάν έχει επιτευχθεί το σωστό βάθος και η πλήρης απελευθέρωση σε κάθε συμπίεση, αν ο ρυθμός των συμπιέσεων είναι ο απαιτούμενος καθώς και εάν οι εμφυσήσεις που χορηγούνται από τον εκπαιδευόμενο επιτυγχάνουν το σωστό όγκο αέρα. Με αυτό τον τρόπο ο εκπαιδευτής γνωρίζει πραγματικά τι χρειάζεται να διορθώσει στην απόδοση του κάθε εκπαιδευόμενου χωρίς να υποθέτει ή να εικάζει.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας οι εφαρμογές προσφέρουν επίσης συνοπτική πληροφόρηση για την απόδοση κάθε εκπαιδευόμενου και παρουσιάζουν προτάσεις βελτίωσης ενώ τα αποτελέσματα διατηρούνται στη μνήμη τους.

Μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας της Little Anne QCPR σε αυτό το βίντεο.

Εάν έχετε προμηθευτεί στο παρελθόν το εκπαιδευτικό πρόπλασμα Little Anne τώρα μπορείτε να το αναβαθμίσετε πολύ εύκολα με το σετ αναβάθμισης Little Anne QCPR Upgrade Kit. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος αναβάθμισης σε αυτό το βίντεο.


Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να προμηθευτείται το νέο εκπαιδευτικό πρόπλασμα Little Anne QCPR καθώς και το σύστημα αναβάθμισης Little Anne QCPR Upgrade Kit.


Εικόνες από την εφαρμογή του εκπαιδευτή:


Εικόνες από την εφαρμογή του εκπαιδευόμενου:

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική