9/9

HexArmor : Υπεροχή σε ποιότητα και ασφάλεια

02/04/2018
Admin AdminΗ σωστή επιλογή για την προστασία και την ασφάλεια των χεριών, σε κάθε χώρο εργασίας που αυτό είναι απαραίτητο, είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις κάθε εργασιακού χώρου αλλά και σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας για μέσα ατομικής προστασίας που αφορούν τα γάντια προστασίας και εργασίας.

Η HexArmor® Αμερικής είναι μία εταιρεία που ειδικεύεται στα γάντια προστασίας. Από τo ξεκίνημά της προσπάθησε να δημιουργήσει τα ασφαλέστερα και υψηλότερης ποιότητας προϊόντα. Πετυχαίνοντας τον στόχο της, οι τεχνολογίες της πρωτοπόρησαν στην προστασία από την τριβή, το σκίσιμο, τη διάτρηση, την πρόσκρουση αντικειμένων ακόμα και από το ενδεχόμενο κοπής χωρίς όμως να θυσιάζουν την άνεση και την ευχέρεια των κινήσεων. Γιατί τα γάντια πρέπει να προστατεύουν αλλά ταυτόχρονα να είναι και λειτουργικά.

Έτσι τα γάντια της HexArmor εμπιστεύονται καθημερινά για την ασφάλειά τους εργαζόμενοι σε διυλιστήρια, σε οικοδομικές κατασκευές, σε ορυχεία, στα σώματα ασφαλείας, στην τεχνική διάσωση ακόμα και σε επιχειρήσεις εστίασης σε όλο τον κόσμο. Υλικά άριστης ποιότητας, πρωτοποριακές ιδέες, καινοτόμες τεχνολογίες καθώς και πιστοποιήσεις από αυστηρά Ευρωπαϊκά πρότυπα φέρνουν την HexArmor® στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για την ασφάλεια σε κάθε χώρο εργασίας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα στοιχεία αυτά που καθιστούν τα προϊόντα της HexArmor® αξιόπιστα και την καλύτερη επιλογή για την προσωπική σας ασφάλεια.


EN 388, Γάντια εργασίας/ασφαλείας με προστασία από μηχανικούς κινδύνους

Όλα τα γάντια της HexArmor κατασκευάζονται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 388:2003 το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για γάντια προστασίας έναντι στους μηχανικούς κινδύνους. Την αντοχή του προϊόντος δηλαδή στην τριβή, στην κοπή από λείες αιχμηρές επιφάνειες, στο σκίσιμο και στην διάτρηση. Η αντοχή του προϊόντος ορίζεται μέσα από διαφορετικές δοκιμασίες που στο τέλος μας δίνουν το επίπεδο αποδοτικότητας του προϊόντος ενάντια σε κάθε κίνδυνο ξεχωριστά.

  1. Αντοχή στην τριβή: Δείγμα του προϊόντος τρίβεται με γυαλόχαρτο κάτω από προκαθορισμένη πίεση και η αντοχή του προϊόντος βασίζεται στον αριθμό τον κύκλων που απαιτούνται για να τριφθεί το δείγμα. Ο παράγοντας προστασίας σηματοδοτείται σε μία κλίμακα από το 1 έως το 4 ανάλογα με πόσες περιστροφές απαιτούνται για να τρυπήσει το υλικό. Ο υψηλότερος αριθμός (4) δείχνει τη μέγιστη απόδοση.
  2. Αντοχή στην κοπή: Η αντοχή του προϊόντος βασίζεται στον αριθμό των κύκλων που απαιτούνται για να κοπεί το δείγμα σε μία σταθερή ταχύτητα. Ο παράγοντας προστασίας σηματοδοτείται σε μία κλίμακα από το 1 έως το 5. Ο υψηλότερος αριθμός (5) δείχνει τη μέγιστη απόδοση.
  3. Αντοχή στο σκίσιμο: Η αντοχή του προϊόντος βασίζεται στην ισχύ που απαιτείται για να σχιστεί το δείγμα. Ο παράγοντας προστασίας σηματοδοτείται σε μία κλίμακα από το 1 έως το 4 και ο υψηλότερος αριθμός (4) δείχνει τη μέγιστη απόδοση.
  4. Αντοχή στη διάτρηση: Η αντοχή του προϊόντος βασίζεται στην ισχύ που απαιτείται για να τρυπήσει το δείγμα με μία άκρη πρότυπου μεγέθους. Ο παράγοντας προστασίας σηματοδοτείται σε μία κλίμακα από το 1 έως το 4 και ο υψηλότερος αριθμός (4) δείχνει τη μέγιστη απόδοση.


ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


1

2

3

4

5

Αντοχή στην τριβή (κύκλοι)

100

500

2000

8000


Αντοχή την κοπή (παράγοντας)

1,2

2,5

5

10

20

Αντοχή στο σκίσιμο (ισχύς σε newton)

10

25

50

75


Αντοχή στη διάτρηση (ισχύς σε newton)

20

60

100

150Η προστασία που παρέχει ένα προϊόν που είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 388:2003 ενάντια στους μηχανικούς κινδύνους εκφράζεται από ένα εικονόγραμμα το οποίο συνοδεύεται από τέσσερις αριθμούς οι οποίοι δηλώνουν το επίπεδο προστασίας για κάθε έναν από τους κινδύνους που καλύπτει το πρότυπο.

Ο πρώτος αριθμός αντιπροσωπεύει την αντοχή στην τριβή (4), ο δεύτερος στην κοπή (4), ο τρίτος στο σκίσιμο (4) και ο τέταρτος στη διάτρηση (2).


Το συνθετικό ύφασμα SuperFabric®

Η HexArmor συνδυάζει υφάσματα και υλικά εξαιρετικής ποιότητας με το συνθετικό ύφασμα SuperFabric® της Higher Dimension Materials για να προσφέρει ασύγκριτη προστασία και ασφάλεια και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Το συνθετικό ύφασμα SuperFabric® κατασκευάζεται με μικρές προστατευτικές πλάκες που ενώνονται με τις ίνες στη βάση του υφάσματος δημιουργώντας ένα εύκαμπτο αλλά και σκληρό προστατευτικό στρώμα. Αυτή η διαδικασία κάνει το συνθετικό ύφασμα SuperFabric® τρομερά ανθεκτικό στις τριβές, τις γρατζουνιές, το σκίσιμο που προκαλείται από φθορά λόγω χρήσης και έχει το μέγιστο επίπεδο προστασίας κοπής ( CUT 5 ), προστατεύοντας έτσι τον χρήστη από πιθανούς τραυματισμούς από λείες, αιχμηρές επιφάνειες όπως οι λεπίδες, το μέταλλο, και το γυαλί.

Συνεπώς, τα γάντια της HexArmor που κατασκευάζονται με SuperFabric® προσφέρουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ασφάλειας σε πολύ βασικούς τομείς όμως ο Αμερικάνικος οίκος ήθελε να πάει ένα βήμα παραπέρα. Και το κατάφερε.

Η ένωση της τεχνογνωσίας της Αμερικάνικης εταιρείας και του συνθετικού αυτού υφάσματος δημιούργησαν γάντια τα οποία έχουν εξαιρετικές αντοχές στη διάτρηση, σε επίπεδα ανώτερα από αυτά που ήδη υπήρχαν. O συνδυασμός πολλαπλών στρώσεων SuperFabric® προστατεύει από ενδεχόμενο τραυματισμό λόγω διάτρησης ακόμα και από βελόνες 0.5144 mm.


Οι τεχνολογίες της HexArmor

Το στοιχείο που παίζει ίσως το σημαντικότερο ρόλο στην επιτυχία της HexArmor είναι οι δικές της τεχνολογίες οι οποίες θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη όσον αφορά την προστασία, την ευχέρεια των κινήσεων, την αίσθηση της αφής καθώς και την σταθερή λαβή ακόμα και όταν υπάρχει επαφή με το υγρό στοιχείο.

Η πιο προηγμένη αντοχή στην κρούση από την HexArmor® έρχεται με όλη την επιδεξιότητα, όλη την άνεση και μεγαλύτερη προστασία από ό,τι προσφέρει οποιοδήποτε άλλο γάντι προστασίας πρόσκρουσης στην αγορά. Η ιδιόκτητη τεχνολογία IR-X® προστατεύει τα γάντια της HexArmor με ένα πλήρες εξωσκελετό πρόσκρουσης (Impact Exoskeleton™) ώστε κάθε άρθρωση και κάθε σύνδεσμος να προστατεύεται από εξουθενωτικά χτυπήματα.

Το σύστημα προστασίας IR-X® προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας από ισχυρή πρόσκρουση αντικειμένων αφού είναι σχεδιασμένο να απορροφά και να διασκορπίζει την ένταση του χτυπήματος, αντί να μεταφέρει την ισχύ άμεσα στο χέρι. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό είναι αυτό που καθιστά τα επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει το σύστημα προστασίας IR-X® υψηλότερα από τον ανταγωνισμό και η ευελιξία του είναι αυτό που κάνει το IR-X® Impact Exoskeleton™ πιο άνετο και πιο επιδέξιο από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη τεχνολογία προστασίας πρόσκρουσης.

Η HexArmor γνωρίζει πως η σταθερότητα καθώς και η αίσθηση της λαβής και της αφής κάνουν τη διαφορά σε κάποια επαγγέλματα είτε στη χρήση εργαλείων είτε για την ασφάλεια του ίδιου του εργαζόμενου. Με ειδικά κατασκευασμένα συνθετικά υφάσματα όπως το TP-X®, το TP-X+™ και το Mud Grip+ η HexArmor εξασφαλίζει σταθερή και γερή λαβή σε στεγνές συνθήκες, σε επαφή με το υγρό στοιχείο, π.χ. νερό, λάδια, ακόμα και σε επαφή με λάσπη καθώς και άριστη αίσθηση της αφής για την άνετη χρήση εργαλείων και για να μην μπορεί τίποτε να σας σταθεί εμπόδιο.


Όπως και οι κορυφαίες εταιρείες στη βιομηχανία με τις οποίες συνεργαζόμαστε, είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεχή βελτίωση και τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας. Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να είναι σε θέση να πάει στο σπίτι το βράδυ στην ίδια κατάσταση με την οποία αυτός ή αυτή πήγε να εργαστεί. Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε τα προϊόντα που βοηθούν να γίνει αυτό πραγματικότητα, για κάθε εργαζόμενο, παντού.

Στην HexArmor τα γάντια αναπτύσσονται από την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης η οποία συνεργάζεται με τους κορυφαίους μας σχεδιαστές, εσάς. Εργαζόμαστε σκληρά για να συλλέγουμε πληροφορίες από εργαζόμενους σε διάφορους τομείς και τις χρησιμοποιούμε για να βελτιώνουμε διαρκώς τα προϊόντα μας. Ακούγοντας τους πελάτες μας είναι το πώς δημιουργούμε προϊόντα που είναι ειδικά κατασκευασμένα, για συγκεκριμένες εφαρμογές και έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες ασφαλείας σας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθάμε να λύνετε προβλήματα.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική