9/9

HAIX® - Made In Europe

09/11/2018
Admin Admin


Οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την ετικέτα «Κατασκευασμένο στην Ευρώπη» είναι ως επί το πλείστον ελλιπείς και επιτρέπουν πολλές “διεξόδους”. Εάν, για παράδειγμα, ένα παπούτσι και μια σόλα παπουτσιού ενωθούν σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το παπούτσι μπορεί να φέρει το «Made in Europe». Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται τα δύο συστατικά.

Λέγεται ότι διάφοροι κατασκευαστές που παράγουν τα μεμονωμένα εξαρτήματα και μέρη των παπουτσιών τους στην Ασία στη συνέχεια παρέχουν τα παπούτσια τους με την ετικέτα «Made in Europe» και μπορούν να το κάνουν αυτό σύμφωνα με τους κανονισμούς. Όχι στη HAIX®! "Εάν λέει σε ένα παπούτσι HAIX® «Κατασκευασμένο στην Ευρώπη», τότε εγγυώμαστε πως κατασκευάστηκε 100% στην Ευρώπη", αναγνωρίζει ο επικεφαλής της HAIX® Ewald Haimerl όταν μιλά για τις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις του. Η εταιρεία του έχει επενδύσει πολλά για να το πει αυτό - στην έδρα της στη Βαυαρία, σε μια δεύτερη εργοστασιακή μονάδα στην Κροατία και στο μεγάλο κέντρο εφοδιαστικής στο Mainburg, βόρεια του Μονάχου.

"Είμασταν αναγκασμένοι να παράγουμε και εμείς για λίγο στο Βιετνάμ, από το 2014 έως το 2015 για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την τεχνολογική τεχνογνωσία που είχε μεταναστεύσει εκτός Ευρώπης με τις μεγάλες εταιρείες αθλητικών ειδών - αυτό δεν είναι μυστικό", λέει ο Haimerl. "Αλλά μάθαμε από αυτό. Αυτό δεν είναι ένα μονοπάτι που η HAIX® θέλει να ακολουθήσει".

"Το «MADE IN EUROPE» για εμάς δεν είναι απλώς μια φράση που λέμε αλλά μια καθημερινή πρακτική", λέει ο Haimerl. Σήμερα η HAIX® κατασκευάζει 100% στην Ευρώπη στα δύο εργοστάσια της στη Γερμανία και την Κροατία, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις κατασκευής παπουτσιών στον κόσμο. "Από την Ευρώπη προέρχονται οι πρώτες ύλες μας, το δέρμα μας, τα πέλματα μας, κάθε κομμάτι των παπουτσιών μας", γι’αυτό και η HAIX® μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παπούτσια της είναι «MADE IN EUROPE» 100%.


HAIX Logistics - Mainburg


Το νέο κέντρο logistics στα κεντρικά γραφεία της HAIX® στο Mainburg, βόρεια του Μονάχου, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της διαχείρησης των πόρων του οίκου. Ετησίως 1,2 εκατομμύρια ζευγάρια παπουτσιών θα αποστέλλονται από εδώ σε όλο τον κόσμο. Ήταν ένα φιλόδοξο και εξαιρετικά οργανωμένο κατόρθωμα για την HAIX® Logistics το οποίο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.


HAIX Shoe Manufacturing Facility - Croatia


Η εργοστασιακή μονάδα παραγωγής παπουτσιών HAIX® στην Κροατία άνοιξε το 2010 και επεκτάθηκε τρεις φορές από τότε. Το εργοστάσιο θεωρείται παγκοσμίως ως το πιο σύγχρονο στο είδος του και οι εργαζόμενοι εδώ εργάζονται σύμφωνα με τα υψηλότερα εργασιακά και κοινωνικά πρότυπα. Η HAIX® υποστηρίζει τη νεολαία της Ευρώπης καθώς περίπου 50 ασκούμενοι κάνουν εδώ τα πρώτα τους βήματα στο δρόμο προς μια καριέρα. Τα επεξεργαζόμενα υλικά υπόκεινται στους υψηλότερους ελέγχους ποιότητας ενώ τα ακατέργαστα εμπορεύματα προέρχονται αποκλειστικά από Ευρωπαίους προμηθευτές. Μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η παραγωγή λειτουργικών υποδημάτων στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας.


DESMA D521 / 36


36 σταθμοί, 18 ζεύγη διαφορετικών σολών παπουτσιών τη φορά, χρόνος κύκλου 10 δεύτερα. Η νέα μηχανή άμεσης ένωσης της σόλας με το υπόδημα με απευθείας έγχυση DESMA D521 / 36 που μόλις τέθηκε σε λειτουργία στο κροατικό μας εργοστάσιο αύξησε την παραγωγικότητα σε 300 ζεύγη παπουτσιών ανά βάρδια. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο ζυγίζει 36,7 τόνους ενώ εξοπλισμένο με καλούπια χύτευσης ζυγίζει μέχρι 40 τόνους και έχει διάμετρο 8 μέτρων.


HAIX Invests in Youth


Η βιωσιμότητα είναι ένα σημαντικό θέμα για την HAIX®. Ξεκινώντας από το προσωπικό - προσλαμβάνονται 50 νέοι ενήλικες κάθε χρόνο που αποφάσισαν να έρθουν ως ακούμενοι και έτσι εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους στην HAIX® - ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στον εμπορικό ή τεχνικό τομέα ενώ περίπου 80 ασκούμενοι μαθαίνουν σήμερα το επάγγελμά τους στη HAIX®. Ως οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς, η HAIX® θεωρεί την ευθύνη της για τις μελλοντικές γενιές ακριβώς ίδια με αυτή για τους μακροχρόνιους, έμπειρους ειδικούς της. Η διατήρηση των εργαζομένων πραγματοποιείται εντελώς αυτόματα μέσω της αναγνώρισης με τις εταιρικές της αξίες.

Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται η αγάπη για το προϊόν. Μόνο σε βαθμό που κάποιος αγαπάει αυτό που κάνει, πληροί την απαίτηση του Γερμανικού οίκου να κατασκευάζει τα καλύτερα υποδήματα στον κόσμο. Και αυτό ξεκινά με την απόκτηση υλικών. Ακριβώς όπως και στο κομμάτι της εργασίας, η HAIX® επιμένει στα υψηλότερα ποιοτικά και περιβαλλοντικά πρότυπα, τις πιστοποιήσεις, την μοναδική παρακολούθηση προέλευσης και τις επιδέξια εκτελεσμένες, ευγενείς διαδικασίες.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική